Sportsbetting

Sportsbetting betyder egentligen att du ägnar dig åt en typ av vadslagning om utgången av ett sportsevenemang. Det har länge varit populärt att spela på sport och flera av de äldre bettingformerna hänger fortfarande i. Det är exempelvis fortfarande många som spelar på Stryktipset för att sedan bänka sig vid fotbollsmatcher på helgen. Spelutbudet blivit betydligt större och nu är det inte bara fotboll och ishockey som det går att spela på. I princip går alla sporter du kan tänka dig, och några till, att spela på. Tillgången till internet har också underlättat mycket i och med att du inte längre behöver gå ned till spelbutiken. Däremot har betting fortfarande kvar sin största fördel, nämligen att den gör det ännu roligare att titta på sport.

Vad kan du spela på?

Om vi tar en fotbollsmatch som exempel är den vanligaste och enklaste typen av betting att sätta pengar på vilket lag som ska vinna eller om matchen blir oavgjord. Du kan också välja att spela exakt vilket resultat en match kommer att få, hur många mål ett lag kommer att vinna med eller vilken spelare som kommer att göra det första målet. Tillgången till internet har gjort att du kan spela live, vilket inte har varit möjligt tidigare. Det har öppnat nya spelmöjligheter, till exempel att betta på vilken spelare som kommer att ta hem nästa gem i en tennismatch. Om du vill se ett bra exempel på hur stort spelutbudet är bör du gå in på Betway som har mer än 30 000 spelmarknader.

Vad innebär ett odds?

Odds är vad all sportsbetting är uppbyggd kring. Den enklaste beskrivningen av odds är att det beskriver sannolikheten för att något ska inträffa. Ju lägre odds, desto större är sannolikheten och vice versa, alltså innebär höga odds att sannolikheten är låg. Spelbolagen sätter oddset, men det kan snabbt stiga eller sjunka, beroende på hur spelarna bettar. Att genomgående spela på låga odds ger dig aldrig några vinster eftersom de låga oddsen gör att du bara kan vinna småvinster. Däremot kan du förlora din insats för så kallade självklara matcher existerar inte. En del väljer vad somliga kanske skulle kalla idiottippning och spelar på resultat som förmodligen inte kommer inträffa, men som om det händer ger en rejäl vinst. Visst är det kul att tippa på en ”underdog”, men vill du tjäna pengar i längden är det fel taktik.

Hur blir du framgångsrik på sportsbetting?

Det är lätt att vilja spela med hjärtat och bara tippa på de lag du håller på, men om ditt favoritlag inte är bra, är inte heller den taktiken det. Att spela efter känslan är också vanligt och det kan löna sig i enstaka fall när du är osäker, fast det beror på om dina känslor brukar vara sanna.

Tråkigt nog är det bästa sättet att bli framgångsrik att ha kunskap om det du spelar på. Det smartaste är om du väljer att spela på en sport som du tycker om. De bästa spelarna ägnar nämligen ganska mycket tid åt att titta på sporten, hålla sig ajour om viktiga händelser, exempelvis om topplagets stjärnforward har stukat sig samt att kolla statistik. Statistik är inte något som alla gillar, men det är ett bra sätt att till exempel få veta hur bra ett fotbollslag brukar spela på bortaplan eller om de, trots sin sistaplats, verkar vara på väg att toppa formen.

Ibland blir lag eller personer, beroende på sport, tilldelade oförtjänt höga odds. När det sker ser de med mycket kunskap det och får en bra chans att ro hem mer vinstpengar. Om du vet vad du håller på med stämmer även dina magkänslor bättre. Sist, men inte minst bör du välja en bra spelsajt. Det finns många att välja mellan, men några viktiga saker att tänka på är om de har generösa erbjudanden, ett stort spelutbud samt om de är lättnavigerade. Oddsen brukar också variera lite mellan olika spelbolag.

Förhoppningsvis har du nu fått åtminstone något eller några tips som gör det lättare för dig att börja spela samt även att vinna.