Odds är idag ett vanligt spel som spelas av både kvinnor och män i åldern 18 år och uppåt. Det är ett roligt och lättförstått spel vilket är några av de anledningar som gör att det är så populärt som det är. Odds är ett spel som dessutom involverar pengar vilket även det är mycket efterfrågat dessa dagar. Vinner man så vinner man det man satsat eller mer, förlorar man så förlorar man det man satsat.

Att spela spel som involverar pengar är både spännande och roligt, men kan också vara dåligt om man inte kan behärska det på rätt sätt. Det är väldigt lätt att hamna i ett så kallat spelberoende om man inte håller koll på hur mycket tid och pengar man spenderar på att just spela hasardspel. Man blir lätt ivrig till att vinna och har man en gång vunnit, vill man bara vinna mer och mer och mer. Det som kan vara till hjälp om man känner att spelberoendet börjar krypa sig på är att börja skriva upp hur mycket pengar och tid man lägger ned när man spelar, på detta vis ser man hur mycket som faktiskt försvinner. Efter det sätter man rimliga gränser som man vet att man klarar av både när det gäller tid och ekonomi.

Känner man att man inte kan ta itu med sitt spelberoende själv finns det bra hjälp att få. Idag finns det många erfarna kliniker i de flesta städer där man kan söka och få hjälp snabbt och effektivt. Att ta hjälp av folk med erfarenhet och som är specialiserade inom ämnet gör en hel del skillnad än om du tar hjälp av en närstående. En närstående kan lätt känna stor press och sorg över att behöva hjälpa någon nära ur ett sådant starkt beroende som spelberoende är. Därför är det bättre att söka hjälp hos de erfarna och specialiserade, på så sätt kommer man så småningom komma över sitt beroende och sedan kunna börja om på en ny kula i sitt liv.