Spela strategiskt på odds

För att ha så goda chanser till en vinst som möjligt är det ingen dum idé att spela strategiskt när du spelar på odds, exempelvis sport eller hästar. Fördelen med att tänka strategiskt och verkligen fundera innan du spelar är framförallt att du får mer kontroll över ditt spel – genom att tänka igenom ditt spel kan du känna dig mer säker genom att du har vägt in olika parametrar som kan påverka spelets utgång. Du minimerar risken för en förlust och därmed ökar du också dina chanser att vinna!

Vanliga strategier är att använda sig av särskilda matematiska formler för att räkna ut hur resultatet av ett spel kommer att bli. Ha i minnet att det inte bara är slumpen som avgör om du vinner eller ej!
Värt att tänka på är dock fortfarande det faktum att du inte har oddsen på din sida, utan oddsen är alltid till husets fördel, men genom att väga in lite strategiskt tänk och teknik inför ditt spelande så gör du åtminstone det du kan för att ta hem storvinsten!

Som i alla spel så ingår risktagandet som ett naturligt fenomen – detta är du som nuvarande men även blivande spelare förstås bekant med. Det innebär att du ju lika snabbt som du kan vinna – även kan förlora minst lika snabbt. Ha ständigt din budget och ditt kapital i åtanke och se till att inte spela bort pengar du för tillfället inte kan förlora. Och genom att skaffa dig ordentliga kunskaper om spel du vill tippa på så rekommenderar vi dig att på förhand informera dig om matcher, lag och till och med väderförhållanden om just det spel som ska spelas.

För att vara så väl förberedd som möjligt så läs på om statistiken inför ett spel, för genom att skaffa dig så bra kunskap som möjligt om spelet i fråga så ger du dig själv en stadig grund att stå på inför spelet. Och tänk på att gärna försöka få fram så detaljrik statistik som möjligt – för därigenom ökar du dina chanser att komma vinnande ur spelet mångdubbelt.

Olika strategier

Först och främst vill vi komma med det mest självklara tipset – den enkla strategin att inte lägga hela din insats på ett och samma spel om du inte känner dig varm i kläderna. Med det sagt kommer vi här nedan kort lista ett antal mer eller mindre populära strategier som används av många luttrade spelare, men läser man på lite och sätter sig in i de olika formlerna lär man sig dem snabbt. Se detta som en introduktion till vidare fördjupning i de olika strategierna.

Kellys strategi

En förhållandevis enkel strategi som går ut på att man bestämmer sig för hur stor del av ens bankrulle man ska satsa för att maximera sina vinster och därmed även minimera sina förluster. Utgår från vilket odds som är aktuellt och hur stor din bankrulle är.

Dalembert-strategin

Ett mycket enkelt system som är vanligast i spel med 50/50 i odds. Det går ut på att man ska öka sin insats vid förlust och minska den vid vinst. Med andra ord, en väldigt straightforward strategi.