Betting är ett sätt att spela på odds. Du satsar på oddsen. Du gissar dig till vinst genom sannolikheten. De flesta spelar på odds online över nätet via olika sajter. Det är enkelt att betrakta oddsen höjas och sänkas via en sida, däremot så missar man mycket av själva spänningen och känslan om man gör på detta sätt. En del av spänningen är att satsa på oddsen live medan man tittar på en sport eller ett evenemang som man älskar. Därför är odds live mycket roligare och intressantare än att stirra sig blind på en skärm.

Vart?
Vill man satsa på odds live så finns det flera ställen man kan göra detta. Oftast går det att delta i satsningar på odds på de flesta sportarenor när en match spelas. Fotbollsarenor och hockeyarenor är sådana ställen. Det går även att spela på odds vid större evenemang som till exempel Melodifestivalen. För att uppleva detta behöver man enbart befinna sig på evenemanget och delta i det samtidigt som man satsar sina pengar på vad man tror kommer hända.

Vad?
Vad man kan satsa på live varierar beroende på vad man vill satsa på. Sport är det vanligaste spelet med odds, men det finns de som satsar på oddsen om när första snön faller ? vilket är något man också sedan upplever genom att titta ut genom fönstret eller känna en snöflinga landa på kinden. Det går även att satsa på odds i vilken typ av möjlighet som helst. Så länge man kan vara på plats vid händelsen och satsa på sannolikheten.

Hur?
De flesta vanliga ställen där man brukar kunna spela på odds har speciella bås eller stationer med spelombud. Dessa ombud samlar in och betalar ut satsningar och vinster. På så sätt behöver ingen oroa sig att någon springer iväg med deras pengar eller inte kan betala ut en vinst. Dessa spelombud arbetar för ett större spelbolag som till exempel i Sveriges fall ? Svenska Spel. Är man dock på ett evenemang som inte finns hos Svenska Spel kan man satsa via en annan sajt eller hålla i spelet på oddsen själv. Det gäller dock att man spelar med ett gäng personer man litar på om man håller i det själv då vissa gärna håller hårt i sina pengar.