Odds är ett spel man kan spela på mycket och det finns även olika sätt man kan spela det på. Att spela på odds kan i vissa fall vara väldigt oförutsägbart och förvirrande då det är många nya termer och ord att lära sig som man aldrig förut hört talas om eller använt sig av. Termerna är unika för spel på odds, därför är det viktigt att kunna termerna innan man ger sig på att testa på spelet. Följande termer är bra att kunna för en förståelig och i sin tur rolig upplevelse av odds.

Oddsbörs
En marknad där du har möjlighet att sälja eller köpa odds till andra medspelare.

Trippel
Är när du lägger en satsning på tre olika objekt.

Över/Under
Till exempel i fotbollsmatcher kan man satsa på om det blir över eller under ett visst antal mål. Du får då två givna satsningar på om det blir över eller under 3 mål för något av lagen. Efter det lägger du din satsning på antingen över eller under.

Livebetting
En spelform där du satsar på rörliga odds. Du kan satsa på en livehändelse där oddsen kan ändras kraftigt beroende på hur händelsen utspelar sig. Denna spelform är snabbt växande.

Bookmarker
En bookmarker är personen eller byrån som tar hand om satsningarna som folk gör på ett odds. På oddsbörser finns det inga bookmarkers. Där sköts allt av spelarna.

Insatstak
En bookmarker kan sätta ett insatstak som innebär att du inte får satsa över än en viss summa pengar på ett odds. Till exempel kan insatstaket på ett odds vara 1000 kronor. Insatstak läggs om bookmarkern inte vill ta in för höga belopp eller om den av regelskäl måste ha en maxgräns.

Head to Head(H2H)
Bookmarkern väljer ut två mindre händelser ur en större händelse och skapar ett spel på odds bara dem emellan. Till exempel kan detta vara två fotbollsspelare och det man ska satsa på är vem som blir matchens spelare.

Halvtid/Fulltid(HT/FT)
Du kan satsa på hur matchen kommer att se ut i halvtid eller fulltid. För att vinna måste båda resultaten gå i spelarens fördel. Om något faller igenom blir det förlust.